Wednesday, June 9, 2010

this why I call school sucks



tak perlu sebut aku sekolah mana,
kampungan je. sekolah pondok dulu. haha
haihh, bila sekolah rasa menyampah.
menyumpah nyumpah. benci lah, penjara lah.
memberontak bagai lah. mcm mcm.
bila dah habis. tup tup miss gila macam apa je kat sekolah.
tu lahh, aku dah ckp dah, org ni tak pernah appreciate apa dia ada
at that particular time.
tak pernah bersyukur, lebih kurang lah.
aku mmg samseng sekolah dulu,
cakap pukul org mmg hobi.
haha. padahal aku tak pernah buli juniors.
*haha, tak pernah tu bunyi cam pelik.*
bukan tak pernah, aku malas nak amik tahu hal orang.
mampos lah, pandai2 hidup kat skola.
bila tua sikit, aku tahu, breaking school laws tu TAK COOL langsung,
haha. maybe sbb dah bosan kut, muda2 rajin sgt.
paling benci cikgu bio aku ckp org tak boleh berubah.
rasa mcm nak hentak kaki dpn dia jalan kelua common room.
nak jerit kuat kuat *ehh, siapa kata org tak bole berubah cikgu?!*
(ni hati pemberontak zaman pra-matang.)
hahah. semua pun ajar aku jadi manusia berguna,
sentuh side sports jap,
aku dlm team sekolah. tak nak ckp team apa. mampos. haha.
junior tgk cam hero lah dulu. haha. *ni semua kenagan owh* hahah.
bukan ni aku nak cerita. hehs. iklan jap. ni,
sana aku belajar frenship is valuable, aku belajar
terima kekalahan bila game and apply dlm life.
aku belajar focus dan tenang bila game, apply dlm life gak.
aku belajar respect coach and refree and apply dlm life
respect semua org yang patut direspect mcm coach n refree tu.
aku belajar yang untuk berjaya, kene practice.
shooting kene aim. aku apply dlm life gak.
aiming apa yang aku rasa boleh kejar untuk hidup bahagia.
dah2, stop mencarut pasal sports.
haha, kalau setakat panjat rooftop car park pengetua tu.
bagi aku lah, aku paling laju. *masa kurus dulu2 lah*
hahah. kalau bagi aku pecah cungkil gym punya tingkap
masuk office gym tu pun bagi aku lahh. pro kot. haha
escape prep tu semua org buat tak yah cite.
lain bagun pagi tgk worlcup semata2 tu lawak gila.
sumpah best, esok cite kat cikgu physics result bola.
dia tny manaa awak tahu faez?
aku gebang ckp, alah pagi tadi sy call bapak saya tanya results.
cerita tak nak berhabuk, siap bole describe mcm mana gol.
haha.mlm turun tgk bola kat common room dgn nozie, gie-gie, nuha. ;DD
paling best sakat classmate dgn cikgu.
mmg terbaik, kau silap lah kecoh kat aku kau admire cikgu tu weyy.
mmg kene bahan hidup2 lah. haha.
tapi, aku habis2 situ je wey, tak mean pun kan aiza kan.
haha.dah say sorry pun. syg kau aiza. LOL ;DD
sentuh bab cikgu,
paling best ni p.yem,
dpn aku jerit maki semuaaa bagai lah
depan org pulak tu. :(
semua dia sebut. aku lah konon paling teruk.
anak dia y memalukan. cikgu, sumpah saya ada sikit terasa dulu.
*maklumlah, hati tisu*
hahaha.tapi paling besar tanda soal aku bagi,
asal kat belakang ckp cam baik gila ehh?
ahaa, ni lah org, bnyk ragam ohh. unik. :)
oh oh, pasal masuk set limaaa add math tu set paling rendah tu,
aisehh, ni mcm sorry sgt kat kwn2 set limaaa.
p.yem tak boleh nak ajar aku, tak boleh boost aku.
aku duk bincang2 dgn dia, so, dia campak aku set last tu.
dia selalu tiup aku semangat ckp aku mmg boleh. ada potential :')
org trust kita? sendiri pun kene lah trust diri sendiri. (:
BELIEVE in yourself that u can do it.
hahaha. and nak ckp jgn lah sekali2 ngumpat cekgu y korg di-ajar
haha. result sumpah teruk nnt. cikgu y tak ngaja korang tak apa.haha
*tak tak, semuaa cikgu tak boleh sebenarnyaa :DD
apa lagi time skolah?
ohh, sports day ada lah sekali sekala nak lari telan panadol.
laju gak lah. hahah. mampos je. tu time muda2 dulu okayy.
sekarang before lari telan sundae cone sebijik. (:
tak ada apa lah, fly fly tu biasaa buat dgn parents lah,
haha. everyweek balik bhai.
ada je lah hal. sampai gado2 dgn warden kadang2.
hahah. aku nak balik, suka hati lah. rumah dekat. haha
haihh, dlm frenship dulu, aku selalu try jadi y terbaik.
hmm, kalau tak jadi tu, myb ada bnyk sbb.
ye lah, hati org bnyk kene jaga.
ery, susah senang aku bnyak dgn kau. THANKS.
:) nak state ramai sgt y sentuh hati aku, tunjuk aku ajar aku pasal kawan.
siapa kawan, siapa lawan.
mcm mn nak let go things easily.
mcm mn nk forgive n forget.
hmm, paling bnyk ubah aku aku rasa en amin owh.
yelah, paling nages meraung2 bila tahu dia kene transfer tuka profession
jadi lecturer. sedih wey, bnyk masa aku habis jumpa consult dinasihat
di tatang bagai minyak masak penuh, gunaa pun tak habis2.
hahha. tahu, dalam hati aku berbilion lemon thanks untuk en.amin. (:
tak tahu mcm mana nak balas jasa.
ohh ohh, aku tahu, nak aku jd insan y terbaik kan?
haha,insyaAllah.
aku pun dah dewasaa ni. dah tua sgt smpai anak sedara ckp mcm 30 tahun,
shit gila. tua sgt tu dik oii. :( hahaha.
hmm, overall sekolah yang suck2 tu pun
aku nak cakap BEST GILA tahu,
sbb aku experience tu semuaa ONCE IN A LIFETIME.
hahah.
kalau kau samseng jalanan sekolah, bnyk lah, y bole di share.
kalau nerdy, cerita mcm ni je,
aku pergi sekolah, jumpa buku je. results gempak. straight A's.
hahah. tahniah wey! haha
dah dah.
ENOUGH lah ni kut.
semua dah jadi kenangan.
aku dah fold semuaa elok2 masuk dlm kotak,
whut past is past.
we live for future.
I love my school. *whispering.
LOL ;DD

5 comments:

  1. waaaaahhh, best best! semua betol haha. :D

    ReplyDelete
  2. taty: haha. tulah. bnyk sgt cerita. LOL
    dila: haa, tu lah ;DD

    ReplyDelete