Monday, May 31, 2010

syan syan syan








dan gambar gambar lain
seperti guitar hero! , pandangan maut,
michael jackson wannabe, dan banyak lagi
aku decide jadi pekasam.
haha.
lawak wey. sumpah.
paling lawak main guitar.
haha. okay2. thanks for d great time.
nanti buat lagi.
i told you two is always enough to make ur day bright,
:DD


She is a friend of mine.
She gather me, man.
The pieces I am,
she gather them and give them back to me
in all the right order.
It's good, you know,
when you got a woman
who is a friend of your mind.
~Toni Morrison, Beloved
and I do appreciate each and every single
relationship that I discover.
I love everyone that touches my heart. :')
hakuna matata. ENOUGH.

Sunday, May 30, 2010

haziq

aku ketuk ketuk pintu rumah kau.
bila ada masalah terus lari rumah kau.
tapi aku selalu tny dahulu pasal kau.
macam manaa kekasih hati kau.

cerita aku masih ulang ulang yang sama.
cerita kau, aku harap bukan yang sama.
cerita kita aku tengok macam sama.
kau dgn dia, aku dgn dia.semua sama.

cakap kau sayang diaa banyak banyak.
aku ckp aku sukaa dia sangat sangat.
kita kongsi semua cerita.
kau cucuh api, kita kongsi sama.

kau hulur jari kelingking,
aku minta janji kawan sampai mati.
tahu tahu cerita macam ini,
kau pergi tinggal aku sendiri.

ye.aku faham, aku bukan siapa siapa.
kali terakhir aku dgr kau ckp;
ehh, kan kita sudah janji friends forever?
haihh, sedih luluh hati aku dgr tahu.

satu benda aku mahu kau tahu.
aku boleh tenang kalau org ajak berbincang,
cakap bahasa indah, sopan.
aku tumbang sebentar semalam. maaf ya?

haziq weh,
sampai tadi aku tunggu kau
saja mahu pasti kau tak lupa janji jari kelingking.
tapi, apa lah janji pada kau?
maaf, aku tak boleh baca isi hati kau.

hmm, semua pun dah lepas.
aku tak dapat undur masa.
duduk diam kaku.
sumpah, tak pernah rasa iri lihat kau bahagia.
aku turut gembira tahu lihat kau bahagia.

tak apa lah,
kalau kau mahu tuduh aku bukan bukan,
aku tak kesah,
kau tahu tuhan tu maha adil?
dia tahu apa niat aku.
tak pernah terdetik hancur bahagia kau.

hati aku calar,
sungguh pun kau dah pohon maaf.
weh, kau tahu hati aku tisu mcm mana kan?
ohh tak apa, aku je jaga hati kau lah (:

dan aku tahu kau kongsi satu benda sama
iye, kita sama sama tak boleh bikin dendam.
ahh, kau faham lah apa maksud aku,
aku ckp aku tak pernah marah, dendam dgn kau atau sapa2.

hati aku masih calar.
sakit tahu?
(:
ENOUGH

setan kau

Eh kau setan.
suka terlonjak lonjak tengok kaum adam berusuh.
bersorak gembira bukan main ye kau?
senyum sampai ke telinga,
ahh, kau mmg durjana, jahanam!
apaa kau hasut semua kau rasa kau berjaya?
awalnya iyaa. memang di-akui kaum adam lemah.
mati layu dgn pujukan kau, setan.
laknat oleh Tuhan kau setan,
buat manusia berusuh bergaduh berdendam.
yaa, kau boleh hasut semua kau mahu.
kau boleh buat semua terumbang ambing sesat.
kau boleh buat putih jadi hitam.
kau boleh buat sabar jadi marah-hilang-pedoman.
kau boleh buat semua indah jadi sekelat kahak.
kau boleh SESAT KAN UMAT ADAM
yang paling penting itu!
dan aku, ye smlm aku tumbang sekejap.
dengar kau berbisik.
minta aku mencarut, berkata tidak ikut akal.
kau berjaya! banjingan.
sial betul lah kau setan.
neraka kau sana lah ! jgn ganggu aku.
*gelak kecil*
tapi kau bahagia sekejap sahaja kan?
aku tak tumbang lama.
masih ingat pada Tuhan Maha Esa.
padan dengan muka kau.
tak ada masa aku nak berdendam.
aku dah buang semua.
tapi kau masih tak puas hasut aku kan?
aku faham tu memang kerja kau iblis!
aku sudah tanam dalam dalam, campak jauh jauh
soal marah sakit hati.
tak pernah terfikir mahu berdendam apa lagi membenci makhluk tuhan lain.
itu tak adil.


tapi hati aku masih luka.
teruk.berdarah.
tak ada plaster mahu tampal.
tsk. aku rindu kau lah gila! :(
sampai hati kan tgk aku sedih. tak apa.
aku terima. ;DD
hakuna matata

Saturday, May 29, 2010

tolong mengucap.

SUBAHANALLAH.
okayy. buat aku tenang sikit.
*GOD HAVE MERCY*
:DD
faez, stay strong.
apaa guna HAKUNA MATATA kau?
biarlah, Dia sajaa uji kau tu.
chill je duh. :D
ENOUGH.
*tarik nafas dalammm*
lepas semuaa.
:D
dah
aku dah lupa semua benda.

Friday, May 28, 2010

Bleed by Hot Chelle Rae




I feel like I'm drowning in ice water
My lips have turned a shade of blue
I'm frozen with this fear that you may disappear
Before I've given you the truth

I bleed my heart out on this paper for you
So you can see what I can't say
I'm dying here (I'm dying here)
'Cause I can't say what I want to

I bleed my heart out just for you
I've always dreamed about this moment
And now it's here and I've turned to stone

I stand here petrified
As I look in your eyes
My head is ready to explode

I bleed my heart out on this paper for you
So you can see what I can't say
I'm dying here
'Cause I can't say what I want to
I bleed my heart out just for you

And it's all here in black and white and red
For all the times those words were never said
I bleed my heart out on this paper for you
So you can see what I can't say
I'm dying here
'Cause I can't say what I want to
I bleed my heart out just for you
I bleed my heart out just for you

haha. finally jumpaa this fucking song.
irritating tahu tak bila lagu keeps playing in ur mind.
tapi kau tak tahu lagu apaa. haha
okay okay. other songs this band bwk not bad, but sortaa mcm serabut sikit.
but read up the lyrics.
sbb songwords are the backbone to each song.
rite?
okayy ENOUGH. :)

Thursday, May 27, 2010

magic or miracle?

oh yea.
smalaman aku try figure knp ada rasa sayang,
hahahah,
sumpah lawak.
alah alah, kalau semua y positif pun ada negatifnya
mmg sampai kiamat pun tak jumpa jwpn knp sayang sumone. haha (:
"saya sayang awak sbb baik"
nanti kalau tak baik, tetap sayang.
"sayang awak sbb luaran"
nanti masa dah tua pun still sayang.
"sayang awak sbb boleh buat saya senyum"
ohh, nanti ada org lain boleh buat awak senyum.
sure awak dah tak sayang saya.
(tak tahu. tapi, aku tahu, yakin, sure sumwhere sumhow sure ada answer.
sbb things happen on purpose)
feeling tu abstract. ye.
dia dtg dia pergi.
dia yang buat kita nama nya berperasaan,
tak ada dia, semua pun dull.
semua pun tak adaa apa apa menarik.
haha.
kalau aku jumpa jwpn, aku pasti beri tahu.
kenapa? ? o.O

HAKUNA MATATA.
still not ENOUGH.
tak nak sbb tak tahu,
tak nak sbb tak ada.
ohh, semua mmcm magic?
haha. cool. (:

ranting

hey,
perasaan kau tu aku kisah tahu?
sakit hati kau tu aku kisah tahu?
sedih marah kau tu aku kisah tahu?
kelat rasa kau tu aku kisah tahu?

tak boleh kalau tgk kau sedih,
tak tahan kalau tgk kau diam,
tak sanggup tahu kau marah,
tak nak buat kau terasa hati sikit pun.

buat hati aku berdarah,
buat senyum pun tawar,
buat dunia hilang indah belaka,
buat fikiran aku porak-peranda.

hmm,
aku tu kalau boleh mahu jaga kau.
hati kau,
diri kau,
nyawa kau,
semua punnn.
harap kau mengerti.

tahu siapa kau. (:
ranting tu apa lah sgt.
:(
tahu kau happy, pun
cukup ENOUGH tahu?

Tuesday, May 25, 2010

smart handsome charming good looking guy

As i walked down across my community.
There is this one smart handsome charming good looking guy,
amik kau, kalau aku dah start memuji.haha.
he was yes, breath-taking.
gosh, that was kindda first time aku jumpa makhluk mcm ni.
like seriously, u've been touched by an angel.
tahu tak rasa kene hold 10feet from ground?
okay,okay enough puji.
then, fine lah, i started working as usual yesterday morning.
as time passed by, in all of a sudden this aku-puji-lebih guy ni
came to my shooopp.
Ohh myy goiddd. i was like,
*increasing heartbeats.
*straight face sbb cant smile, (control sket. hahaha)
Okayy whut ever it is, dia borak lah dgn staff y lain kan.
tahu telinga lintah? oh, yes, yes that ears y aku guna that time.
aku dga suara dia,
OHHHH, nyahh gila lah wey.
so, aku rasa mmg dia lemah lembut lah (: *tak baik buruk sangka*
then, ada this one guy y smart n machoo kat lua pangil this guy,
"B, cepat sikit, I dah lambat ni B, you nii, jom lah"
hahahahahahaah.
kau tahu apa aku rasa masa tu?
comel gila, aku hope dpn aku tu Adam lambert,
pftt.
(tak ada breath-taking2 dah)
:PP
hmm, aku doa je dlm hati for
one day he changed.
for a better person as a guy.
and GOD THE ALMIGHTY.
everything happens for reason
mungkin ada sbb atas semua y jadi.
so, aku tak ada hak nak judge.
;DD

ENOUGH.
hahah. comel je :-S
pftt.

Monday, May 24, 2010

smiling while bleeding (:

When I know
things are not meant for me,
I learn to let go.
I learn to not give in so much hopes.
I learn to let things happened on their own.
I learn to smile while my heart bleeding.
I learn to listen but dont fall.
I learn to accept to all things that doesn't make sense.
I learn to remind myself that God the Almighty.
I learn to let myself learning about everything.
I learn to see other's happiness that I've always wanted.
I learn to counsel myself that everyone has their own difficulties in life.
I learn to tell myself that everything happens for reason.
I learn to believe that destiny is out of our control.
I learn to take care of myself.
I learn to compare between white and black.
I learn to accept that dreams are frequent unkind.
I learn to stand up tall and bring back joy to my life.
I learn to see things through the bright side.
I learn to differentiate between fairytales and real things.
I learn to accept other's faults.
I learn to release judgments and increase acceptance of self and others.
I learn to accept who am I.
I learn to prepare myself for future.
I learn to see few beautiful stories that left incomplete.

hmm,
I learn too much,
sumtimes it makes me sick.
whutever it is.
I am happy, for everything.
:DD ENOUGH

Saturday, May 22, 2010

kiss kiss (:


awww~
isn't it lovely?
:')
a kiss is more than ENOUGH.
:DD

he won’t make you cry

Here's to all those girls who used to be his number one.

The ones who waited all night for him to text, only to check your cell phone the next morning and be disappointed. The ones who made it through that bitter break up, dried your own tears, and moved on with your life, only to have him walk back in it months later like nothing ever happened. Those of you who cried on the first day you talked again because you knew exactly where this phone call was going. The ones who listened to him say, “I only want to be your friend”, one day, then listened to him say that he loves and misses you, and the next when he doesn’t want to be anything at all. Here’s to the ones that took him back, hoping that maybe this time, he was different, hoping that maybe people really do change.

We listened to our friends tell us that we were stupid for even thinking about giving him another chance, and even snuck around to see him even for a while. We went through the great stage with no fights all over again. We started this out thinking it would be just friends, and ended up falling in love with him again. We wanted nothing more in the world than to hear him tell us he loved us too, that even though things were bad in the past, they would be different this time. And when we finally heard it, it was like we were dreaming. This is for us.

Here’s to the ones who believed what he said, sat around all over again waiting for a phone call that might come in a few hours, or a few days. Here’s for the tears cried and dried all over again. We wanted so desperately to believe that he was really busy, he couldn’t possibly call us at that moment, or even that he fell asleep early. We trained ourselves to believe the lies because we wanted to believe we had found the one for us. We learned to SETTLE for someone who didn’t treat us the way we should be treated.

Here’s for the ones who did their hair and make up and put on their prettiest everything, only to hear him say that he couldn’t see us today. The ones who never believed it when people told us there might be someone else. We just couldn’t believe that he could do this to us again.

This is for those great girls, who loved him more than words can say, and took him back no matter what happened last time because they couldn’t bear to look back on their lives one day and wonder “what if”.

This is for the girls that stayed up all night long listening to him whine about an ex girlfriend who cheated on him, and cried during the entire conversation. The ones who hoped he would realize that he deserved better, that he deserved us. When he said that he loved you, but he was in love with her, he didn’t mean it. This is for the ones that held on to something that was never there to begin with.

This is for us girls, who somehow managed to get him to forget about her, and get him to tell us that he was in love with us again, only to have him tell us three weeks later that “You’re just not the one for me. ” or maybe, “things were going too fast, I’m just not ready.” (Then later on find out he has a damn girlfriend already.)

Here’s to the girls who couldn’t cry to their friends because of how stupid they felt.
The ones who held it all in when things came crumbling to pieces again. This is for the ones who couldn’t bear to even tell their mom what was going on, for fear of an “I told you so.”
The ones that could just TELL that they had made a mistake ever allowing him into their hearts, their beds, and their dreams again.

We knew that we deserved better the entire time, that we deserved a guy who would call when he said he was going to, one that would come see us when ever he got the chance, one that would really care about us. We just wanted the one that we loved like that.
Here’s for the ones that FINALLY realized that he never gave one thought about them.
Here’s for the time that he took to waste, breaking your heart … again.

This is for those days spent trying to hold back the tears, and the tears that turned into anger, then disappointment. Here’s for us girls who finally realized that we deserve better.
This is for those confusing days, when you miss him,and want nothing more than to hear his voice, or feel his arms around your waist.

Stay strong, and remember that relationships are like broken glass,sometimes it’s better to leave it alone rather than try to put the pieces back together and get hurt all over again. Remember the times you cried, and how long it took you to even be able to look at another guy like that. When your song comes on the radio, turn the station.
When the day comes that he realizes what a mistake he made and tries calling, turn your phone off. When he tries coming to your house, don’t answer the door.

Think of all the broken promises, and the lies, the manipulation and the tears, the wasted moments and staying up all night wondering where the HELL he was.
Think of how your heart used to jump when your phone would vibrate in the middle of the night, and how it fell to your stomach when you saw it wasn’t him, and realized that once again, he hadn’t called when he said he was going to.

One day, you’ll find a guy who’s worth all the tears, but he won’t make you cry.You may think that you’ll never care about someone like you did that guy that you always ran back to, but you will.
It’s gonna hurt like hell, and it’s going to need time to heal, but the point is, it will heal.




wawa, THANKS.
:')
.hakuna matata.

and ohh, i forgot sumthing.


"When the day comes that he realizes
what a mistake he made
and tries calling, turn your phone off.
When he tries coming to your house,
don’t answer the door."

It depends on you. yourself, btw.
it's all about choices.
(:
either ENOUGH or
APOLOGIES ACCEPTED (give him chance)
:DD

Thursday, May 20, 2010

fries with sundae

SEDAP GILA OKAYY.
tak berani try?
hahah.
cuba try test tgok
;DD
HAKUNA MATATA
enough.

chewing ice




chewing ice is like a hobby.
or should i say, it is sumkind of HABIT?
:D however, chewing ice may lead to
ANEMIA.
anemia? It is a decrease in normal number of red blood cells (RBCs)
or less than the normal quantity of hemoglobin in the blood.
brain freeze,fatigue, bla3.

-Can u choke to death on ice?
yes. If large enough it would not melt. And died from asphyxiation.

okayy, intresting facts:
You can die from choking to death on an ice cube. It may take too long for the ice cube to melt before you can breath. Even if you are able to clear the ice cube out of the airway, you may still have a laryngospasm which is a constriction of the upper airway not allowing air passage which can be caused by the ice cube causing irritation of the upper airway. So even if you able to clear the ice cube, you may not be able to breath and still die!

oh n btw, if it was a big enough piece. :DD

I would thank god for giving me chance to breath
;DD pheww~ (rasa seriously nak mati)
sumpah, tak nak geget ice dah.
:PP haha
ENOUGH.

She's Always A Woman To Me

Monday, May 17, 2010

kill me

Please forgive me if I seem forward
But I've never been in front of anything like you
Its the last place I ever thought I'd be
When I woke up this morning
Is it true?
And that you're always this breathtaking
And your smart and you're willing
My God this is killing me

Tell me all the things you never said
We can lie here and talk for hours in my bed

I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain
I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain

You started to see right through me
And I'm loving every minute of it
Its like I'm born again
Every time I breath in so,
If you're curious,
My favorite color's blue
And I like to sing in the shower
If you like, I'll sing to you

Tell me all the things you never said
We can lie here and talk for hours in my bed

I don't have anything to hide
I don't have anything
Everything is not for certain
I don't have anything to hide
I don't have anything
Every thing is not for certain

Tell me all of your hopes,
All of your dreams
I want you to take me there (take me there)
Tell me all of your hopes,
all of your dreams
I want to take you there (take you there)
Tell me everything
Every breath, I want you to know I'll be there
Theres just one more thing,
One request
I want you to take me with you

Take me with you
I will never let you down
I will love you now and forever

i just dont get it :(
tell me you dont mean a thing
:) tell me, it's just a song.
am only gonna let you kill me once.
if u wish to kill me again,
please dont. im begging.
.hurt.ENOUGH.

DONE

well, everything's done.
yes.
certain things are better untold.
everyone is satisfied.
what a relief.
haha.
life is great.
yes, i can hear you.
okay, whatever it is,
everyone is happy.
ENOUGH
i saw u staring.
too bad i cant read your thoughts.
but keep it to yourself, if they are catastrophe.
:DD

Thursday, May 13, 2010

hakuna matata (:

ehh, maaf, perempuan itu mmg ikut perasaan.kata pun ada seakal.
mereka mmg kadang tak mengerti.
tak faham apa yang si lelaki nak.mahu.
si lelaki nakkan kesempurnaan.
kesempurnaan yang mcm mana?
mcm ni; "tolong jangan buat aku rimas, 24/7 pun kau
mahu tahu aku bikin apa.kau mahu periksa aku dimana.
buat apa, dengan siapa."
rakan, kau tak boleh salah kan si lelaki kalau mereka
berkasih dgn perempuan lain.
iyaa, mereka rimas. mereka mahu kan trust kau.
sbb kau dah ada kat dlm hati mereka, *bisik; jgn risau.
bukan nak blame 100% pada si perempuan sbb sifat dia.
cuma nak bagi minda buka luas sedikit.
dan kedua2 mereka pun perlu ada komunikasi.
apa yang tak puas, di luah, jangan pendam dalam,
nanti makan diri.siksa,tahu? itu conflict diri sendiri,
kalau tak mahu kerjasama dgn pasangan sendiri.
apa aku cuba sampai kan, dalam masa berpuluh tahun, lambat laun
benda ini pun bakal jadi.buat diri sendiri dan rakan2.
aku akan terima jika pasangan hidup aku ada hati dgn pihak lain.
aku pasti pihak lain itu juga manusia, berperasaan.
ye kawann, perasaan itu tak boleh di duga kan. :)
kalau kau sedar, aku sanggup lepaskan kau untuk siapa saja yang kau
ada hati dan berperasaan. (: bukan ungkit, cuma nak maklumkan.
aku bukan kalangan mereka yang gemar berjuang sehabis mati
untuk dapatkan apa yang mereka mahukan.
*dalam soal hati dan perasaan, atau yang korg panggil cinta.
aku lebih cenderung biarkan kau pergi dgn kata kau;
"dia boleh buat aku bahagia,lebih dari kau"
maaf, itu mmg sifat aku (:
dan aku lagi suka lihat kau bahagia di sisi org yang kau sayang,
heyy, hidup ini memang begitu.



terima seadanya.
letak diri kau di semua pihak.
bayangkan,gunakan imaginasi.
rational, bukan hati dan perasaan.
HAKUNA MATATA.
it means no worries.
aku bahagia.
:DD ENOUGH.
fake :) ?

bestbuddy (:

En. Haziq Zakaria,
conversation tadi buat aku gembira. tapi tak habis :'(
thanks duhh. haha, biar aku buka minda kau,
dan kau sedar kan aku.
oh dan tadi kau ada janji ?
haha.kau break pun tak apa,aku dah biasa. tapi kalau boleh,jgn duhh. :D
semua insan biasa.
ehh, aku cuba terangkan kat kau.
dan kau cuba selam cerita aku.
emm, dua2 pun make sense.
aku cuba amik dari sudut positif.
ikut cerita kau, semua pun pasal hati tak boleh nak ungkap.
haha, bhai, jangan nak adamaya sgt lah :P
esok episode last weh, jgn telepas. haha. gila.
sure happy ending punya kut. haha,
tapi dlm real life, aku tak pasti happy ending tu ada. (:
ikut cerita aku, aku nak focus masa hadapan.
ye, maksud aku, kekecewaan itu sesuatu yang menyeronokkan.
kecewa ajar aku jadi manusia yang lebih matang
dan berfikiran terbuka.
membuka pandangan dan fikiran agar aku tak buat
kesilapan yang sama masa hadapan.
haha. kau dah dengar semua consideration aku kan?
kau dah tahu apa titik lemah dlm hidup kan.
dan suka aku ckp, PERASAAN TU ABSTRAK bhaii. (:
kau tak boleh paksa, ia datang dan pergi *betul taty (:
haha.

ENOUGH.
sir kei, can't wait to meet you.
:D

Wednesday, May 12, 2010

bukan milik aku

harap kau bahagia.
AKU?
ya, aku sihat2 sahaja. jangan risau.
terima kasih,
semua pun. :)
enough.
kau ajar aku erti hidup,
thank you very much.
:D
dan ya, aku pasti bahagia itu
BUKAN MILIK AKU.
aku terima. (':

and that how it goes

-sorry.this is my last msg. we need to stop.
sorry.thanks.
-okay.take care.

and that how it goes. knp ni? ohh, ni cerita pasal dark side of life.
maksud, pahit manis hidup lah.
tak fhm lagi?
sini aku cerita, mungkin amik masa sikit nak baca.
tapi aku promise this story sgt meaningful.
kau jgn cuba kutuk perempuan y rampas ayah kau,
yang katanya ambil ayah kau dari mak kau.
kau jgn cakap diorg useless.
tak guna, biatch, apa lah lagi words mencarut y kau selalu guna.
sbb semua itu KARMA.
ye KARMA. akan jadi kat kau satu hari nanti.
aku pasti.
mungkin kau akan jatuh cinta dgn tunang org, suami org, balak org. atau isteri org, awek org.
itu semua kita TAK RANCANG.
aku cuba nasihat kan kau,
letak diri kau dekat semua pihak.
kat pihat y di label merampas, dirampas dan hak rampasan.

LABEL DIRAMPAS: ye kau kene buat pilihan, untuk teruskan kehidupan,untuk mana satu; yang kau kenal lama, atau yang kau jatuh hati dlm masa singkat? mungkin org yg kau kenal lama lebih memahami kau. dan mungkin org yang kau jatuh hati dlm masa singkat itu, terbaik untuk kau. aku tak tahu. semua decision kat tgn kau, kau y tentukan. kau kene kuat, dan fikir rational. dan kau layak menyakiti hati salah seorang yang kau permainkn?

LABEL PERAMPAS: hadir tanpa diundang,pergi dihalau. :) kau mmg dtg pada waktu mereka goyah.kau katanya si peniup semangat dalam hidup y DIRAMPAS. berkasih dgn si DIRAMPAS, ohh kau fikir kalangan ini tiada hati dan perasaan? fikirlah, semua pun insan biasa. si PERAMPAS ni tak ada apa yang boleh kau lakukan untuk mengawal perasaan. ye, perasaan itu ABSTRAK. kau faham? dan si PERAMPAS juga perlu tahu di mana duduk letak diri kau. kau yang mereka selalu kata KEJAM,JAHAT. dan mereka y berkata itu semua,tak mengerti apa y kau rasa. ini soal hati. jgn dipermainkan.

LABEL HAK RAMPASAN: ohh, kau ni pula biasa nya hak si DIRAMPAS. maaf, terbalik ayat, SI DIRAMPAS tu HAK KAU. lebih satu dunia mengerti kau bersama si DIRAMPAS. kau boleh panggil kawan2 kau untuk umpat si PERAMPAS.untuk kutuk mereka, untuk cela mereka, tapi pasti satu hari kau juga akan dpt KARMA. itu hukum alam, WHAT'S GOES AROUND COMES AROUND. kau kene tahu, hak kau itu sedang menderita; ditelan mati mak, diluah mati bapak.
kau juga kene yakin si PERAMPAS itu, bukan pada kebiasaan nya kejam. ya, mereka tahu mereka salah, cuma kau perlu faham, JIKA kau di tempat mereka. pasti kau runsing kan?

ENOUGH.
aku faham semua.
kalau ada, adalah, tak ada tak apa.
p/s: ye, last time aku dgr kau ckp sayang.
kau pasti?
aku juga* dlm hati. sigh~
:D

Tuesday, May 11, 2010

cuando seas mia


Cada latido de tu corazon,
cada respiro tuyo me pertenecera.
En cada sueno voy a estar yo.
Entregate, yo te hare vibrar.
En mis brazos volaras, hasta el cielo llegaras


:)

ENOUGH.

Sunday, May 9, 2010

talking nonsense while sleeping

morning world.
mom, HAPPY MOTHER'S DAYY.
Im saying out loud; I LOVE YOU!!with tears
thanks for everything :D
oh, i woke up.
still 0500.
sat quietly,
thinking of everythimg.
everything means nothing,
i smiled to myself.
how wonderful
thisundayy morning.
thank god*
chance to breath.
and still smiling,
because i met you last night.
yes.you.i mean,youu.
:D
dreaming is no harm.
i just love it.
:)
ENOUGH

Friday, May 7, 2010

baju kurung and sneakers




Look into your heart. You will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am. Take my life
I would give it all. I would sacrifice
-I do it for you, Bryan Adams

take me as I am.
;DD
baju kurung and high cut sneakers
tak jadi hal lah weyh.
tak jadi kudis pun.
*tgk gamba atas*
haha. cantik je. :)
tak sependapat?
ohh, tak apaaa.
LAIN ORG LAIN FIKIRAN
hakuna matata.
ENOUGH.

Wednesday, May 5, 2010

:')

In your darkest hour, in your deepest despair
I will still care. I will be there.
in your trials, and your tribulations
through your doubts, and frustrations
in your violence, in your turbulence
through your fear, and your confessions
in your anguish and your pain
through your joy and your sorrow
in the promise of another tomorrow
I'LL NEVER LET YOU PART
FOR YOU'RE ALWAYS IN MY HEART


Did someone take a portion of your heart?
Now I'm learning you. :')



psst: did you cried as hard as me?
what a sunny glommy day :')
ENOUGH

hey

kalau ada, ada lah,
kalau tak ada, tak apa kann? :D
enough.

tell me about happy ending

this is the story of two hearts.
they like each other,
but sadly heart 1 was taken.
so the other heart; heart 2 just
do whut best for relation.
relation that undescribe.
sweet and happy.
but then, it's just a story.
heart 1 went away, left heart 2 alone.
heart 2 is so fragile. but heart 2
simply believes that heart 2 wont
hurt much, coz heart 2
belives in time can heal everything.
heart 2 said sorry to heart 1.
sorry for the unstoppable feeling.
heart 2 said that feeling is abstract.
heart 1 is confused.
heart 1 decided not to hurt
heart 1's partner.
heart 2 get injured. kindda sux.
but, HAKUNA MATATA.
life must go on.
dear heart 2,
BLOOD WILL FIND THEIR WAY.

ENOUGH.

thanks for everything suk.
for happy that not lasts forever.
even short period, at least it's meaningful.
:D

Tuesday, May 4, 2010

jangan pukul mama.

"papa, kalau ye pun papa bengang dengan mama,
jangan pukul mama pleasee."
GOSH, sumpah this kind of issue really
buat my heatbeats faster, and shaking
the whole body.
this is real life. REALITY.
I cant really imagine this is for real.
for god's sake *tak boleh terima akal.
tapi tu lah, aku ckp, ini benda REAL LIFE.
whut's really happening.

Men are overseers over women because Allah has given the one more strength than the other, and because men are required to spend their wealth for the maintenance of women. Honorable women are, therefore, devoutly obedient and guard in the husband’s absence what Allah requires them to guard their husband’s property and their own honor. As to those women from whom you fear disobedience, first admonish them, then refuse to share your bed with them, and then, if necessary, beat them. Then if they obey you, take no further actions against them and do not make excuses to punish them. Allah is Supremely Great and is aware of your actions.
an-Nisa' - Women [Verse: 34]

if necessary, BEAT THEM.

papa, bukan beat suka2. not easily beat them guna iron ke,
belt ke,GOSH.

Suami boleh memukul dengan syarat:

Pertama, telah menggunakan dua cara sebelumnya namun tidak jalan,[ as in an nisa ]. Tidak boleh main pukul. Isteri salah sikit,pukul. Ini jauh dari Islam, jauh dari tuntunan Al-Qur’an. Dan Islam tidak bertanggung jawab atas tindakan kelaliman seperti itu.

Kedua, tidak boleh memukul muka. Sebab muka seseorang adalah segalanya bagi manusia. Rasulullah melarang memukul muka.

Ketiga, tidak boleh menyakitkan.
Rasulullah Saw. bersabda, ‘Bertakwalah kepada Allah dalam masalah perempuan (isteri). Mereka adalah orang-orang yang membantu kalian. Kalian punya hak pada mereka, yaitu mereka tidak boleh menyentuhkan pada tempat tidur kalian lelaki yang kalian benci. Jika mereka melakukan hal itu maka kalian boleh memukul mereka dengan pukulan yang tidak menyakitkan (ghairu mubrah). Dan kalian punya kewajiban pada mereka yaitu memberi rizki dan memberi pakaian yang baik.’Para ulama ahli fiqih dan ulama tafsir menjelaskan kriteria ‘ghairu mubrah’ atau ‘tidak menyakitkan’ yaitu tidak sampai meninggalkan bekas, tidak sampai membuat tulang retak, dan tidak di bagian tubuh yang berbahaya jika kena pukulan.

tolong lah, show some mercy.
women are weak, and need to be protected,
aku boleh lemah jantung tgk wife kne pukul,
even tengok scars.
*sakit tahu?*
ENOUGH

hug her tight, comfort her. (:

prayer: LORD, please give me sumone that responsible. sigh~

Monday, May 3, 2010

attitude

working is basically about; to get paid.
y working?
to earn some money. buy stuffs.
but, most of people forgot the basic thing.
EXPERIENCE.
working is not being taught at school.
the quality of working.
environment, interaction with others,
the SOFT SKILLS. :D
there are many types of people,
who-like-to-reject-others
work-hard-for-family's-sake
the-costumer-comes-first-attitude
and many moree.

so, guys, there are no harm; working.
getting experience that is most valuable is
something yang BEST-TAK-DAPAT-DESCRIBE.

:))
love whut youu do.
lights will find their ways.
ENOUGH

Saturday, May 1, 2010

Robin Thicke- Lost Without You




pardon me for the video, i just LOVE the song.
;DD
ENOUGH